Det hele startede i 1962

Historie Cafe’

Den 6. oktober 2021   kl. 18.30           Michael Ziegler, Taastrup Kulturcenter, Poppel Alle, Lokale 3, spisning.

Civilingeniør, borgmester, KL-chefforhandler, veteranbils-fan, katteelsker og sommerhusejer. Michael Ziegler har mange facetter og interesser, og han er frem for alt en mand, der sætter sit aftryk på verden omkring ham. Med sine snart 15 år som borgmester er dette aftryk især sket lokalt i Høje-Taastrup.

 

Den meget populære borgmester har oplevet både medvind, modvind og sidevind i sit politiske arbejde, og han vil til foredraget fortælle om de generelle fremtidsplaner for kommunen. Han vil komme ind på nogle af de store byudviklingsprojekter, som har præget hans periode som borgmester. Herunder hvilke tanker der er for infrastruktur og sammenhæng med den øvrige del af kommunen, og bevarelsen af de mange skønne grønne områder og hyggelige landsbyer.

 

 

 

 

Den 17. november  kl. 18.30               Mie Bernhagen,  Taastrup kulturcenter, lokale 4, kaffe.

Mie vil fortælle om livet, menneskene og arbejdet på Barfredshøj med småhistorier og anekdoter fra 50’erne og 60’erne – en helt anden tid, hvor sådan en gård var et samfund for sig selv, man var selvforsynende og mættede mange munde daglig.

Der var et klart hieraki, men til trods for det, og den lange vej fra den lille mand med huen i hånden op til den fine proprietær, forstod proprietærparret at træde til, når der var hjælp behov .

Fælles for landbolivet dengang var, at man levede med og tog sig af hinanden.

Kun få kender Barfredshøj så godt som Mie, der i 2018 stod bag bogen ” Minder fra Barfredshøj. En proprietærgård på Vestegnen”. Læs mere om bogen her på hjemmesiden.

Tidligere tilmeldinger til Historie Cafeen vil fortsat være gældende. Har man ikke mulighed for at deltage på de nye datoer, kan evt. betaling refunderes.

Tilmelding til de enkelte arrangementer kan ske til:

Bodil Munck                       Tlf. 4051 0707 eller bodil.munck@webspeed.dk

Ole Gram                            Tlf. 2449 1729 eller ole1gram@gmail.com

Deltagerbetaling er kr. 125,- for arrangementer med spisning og kr. 50,- for arrangementer med kaffe.

Prisen er for medlemmer af foreningen. For gæster er beløbet kr. 150,- hhv. kr. 75,-.

Tilmelding er først bindende efter indbetaling af deltagerbeløb. Gerne på foreningens konto nr. 5333 – 0242689.

Der er begrænset deltagerantal, som fastsættes efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer, ved alle arrangementerne.

 

  • Årsmødet 2021 på Medborgerhuset 23. august 2021
    Der indkaldes endnu en gang til årsmøde 2021, der på grund af Corona restriktioner måtte udskydes til den 14. september. Bemærk mødestedet: Lille Sal på Medborgerhuset, Taastrup Hovedgade 71, 2630 Taastrup   Indkaldelse til Årsmødet 2021 Høje-Taastrup Lokalhistorisk Forening afholder årsmøde tirsdag den 14. september 2021 kl. 19.30 i Lille Sal på Medborgerhuset, Taastrup Hovedgade […]
  • Vandtårnets 113 års fødselsdag. 9. august 2021
    Vandtårnet fylder 113 år. Og som traditionen tro skal det markeres. Da der afholdes frivillighedsdag i Taastrup den 28. august, har vi flyttet fejringen til denne dag. Der vil være åbent i vandtårnet fra kl. 10.00 til kl. 14.00. Der er gratis adgang. Hvis corona-restriktionerne tillader det, vil der være karameludkastning fra tårnet kl. 13.00. […]