Det hele startede i 1962

Arkivudvalget har kontakten til og informerer om, hvad der sker på arkivet på Blaakildegaard.

Blaakildegaard.

Blaakildegaard.


BLAAKILDEGAARD – BYHISTORISK SAMLING og ARKIV

Skolevej 54, 2630 Taastrup    –    Tlf: 43 35 36 10

Byhistorisk samling og arkiv har siden 1987 haft til huse på den gamle gård i Taastrup Valby.
Det lokalhistoriske arkiv er et af Danmarks større arkiver med næsten l kilometer arkivalier – over 37000 scannede fotos ud af en billedsamling på over 3500000 historiske fotos, samt omfattende samlinger af plakater, kort, lydoptagelser og videosekvenser.

Samlingen rummer alt fra landbrugsredskaber over egnens store keramiske produktioner til store omfattende samlinger af Hedebo-tekstiler og relaterede genstande.
Der er de permanente udstillinger om bl.a. Keramik fra Høje-Taastrup og L.A.Ring.
Desuden er der løbende særudstillinger med vægt på den helt nære historie i Høje-Taastrup kommune, kombineret med mere regionale særudstillinger med fokus på hele egnens spændende og farverige historie.

Fyrsten fra Ishøj.

Fyrsten fra Ishøj.

 

KROPPEDAL MUSEUM

Vestegnens museum.
Kroppedals alle 3, Vridsløsemagle, 2630 Taastrup.  –  Tlf: 43 30 30 00
Kroppedal Museum ligger i udkanten af Vestskoven nær landsbyen Vridsløsemagle.
Kroppedal museum har en flot permanent udstilling om historisk astronomi med vægt på Ole Rømer samt skiftende særudstillinger om astronomi, arkæologi og den nyere tid med fokus på tiden efter 1950.

Museet har følgende ansvarsområder:
Det arkæologiske ansvar! 16 kommuner i Hovedstadsområdet.
Rådgivning på vegne af Kulturarvsstyrelsen af 14 kommuner i Hovedstadsområdet om bevaring af bygninger, kulturmiljøer og kulturlandskaber.
Lokalmuseum for Høje Taastrup og driften af Byhistorisk Samling og Arkiv på Blaakildegaard. (Desuden Albertslund, Herlev og Ishøj’s arkiver)
National museum for dansk astronomihistorie.
Ansvar for tilsyn af fredede fortidsminder i Region Hovedstaden.

 

  • Medlemsblad juli 2022 og Årsskrift 2021 27. juni 2022
    Så er medlemsbladet for juli 2022 på vej til alle medlemmer. Med medlemsbladet følger denne gang også Årsskrift 2021 og en flot bog om postvæsnet i Taastrup.     I medlemsbladet kan du læse om smutturen til Roskilde Kloster, om en gammel jomfru i Sengeløse og om de kommende arrangementer i sommer og efteråret. Og […]
  • Fin rundvisning på Roskilde Kloster 3. juni 2022
    Søndag den 29. maj var der smuttur til Roskilde kloster. Og det blev en god oplevelse. Der var sol over Roskilde da portneren på klosteret, Jan Olesen, bød os velkommen på gårdspladsen. Her fik vi fortællingen om klosterets historie, fra Sortebrødre kloster i 1231, der efter reformationen blev bygget om til herregård i 1565. I […]