Det hele startede i 1962

 

Deltagerne på årets juletur fik megen historie og mange historier om Greve med sig hjem.

Sognepræst Kjeld-Ole Munk fortalte levende om Greve kirke og dets historie. Kirken, præstegården og Greve Landsby viste sig fra sin mest maleriske side i det flotte decembervejr. VI fik også fortalt, at den folkekære komedie ”Jul i Nødebo Præstegård” havde sit forbillede i livet i præstegården ved Greve Kirke. Man har med stor vished kunnet pege på pastor van Wylich og hans hustru som romanens Pastor Blicher og ”Fru Pastoer Blicher”. Pastor Peter William v. Wylich og hans kone Henriette Christiane er begge begravet på kirkegården.

hpim8607      hpim8602 hpim8611 
Kjeld-Ole Munk fortæller historier om og fra kirken.

Der var også historien om graveren, der brugte krypten til at opbevare knogler, som blev fundet under gravning af nye grave. Det havde givet arkæologer visse problemer, da man ville fastsætte alderen på knogler fra de oprindelige gravsatte i krypten, som ikke er blevet brugt i næsten 300 år. Og mysteriet om den gamle altertavle, som var blevet nedtaget og lagt på loftet i forbindelse med en større renovering af kirken i 1870. En gang under besættelsen var den forsvundet. Var der en, som havde manglet lidt til at holde gang i kakkelovnen? Ingen vidste noget.

Mæt af indtryk fra kirken, var der serveret kaffe på det nærliggende Greve Museum. Her blev vi budt velkommen af Birthe Rasmussen, der fortalte om gården, som museet er indrettet i, og om de forskellige udstillinger, som der var mulighed for at studere. Og naturligvis var der gjort klar til jul i de gamle lavloftede stuer. Her fik man virkeligt et godt indtryk af historiens gang i den frugtbare Hedeboegn. Fra landbrug til dagens bysamfund.

PM

Flere billeder fra besøget i Greve.

hpim8601 hpim8603 hpim8606 hpim8610

Se flere billeder fra turen som slideshow herunder:
(Når du har startet slideshow, kan du vælge fuld skærm ved at klikke på den lille hvide ikon nederst til venstre)

//galleri.htlokalhistorisk.dk/#!album-8

Du kan også se billeder fra turen under:  Fotogalleri

  • Bogen om Barfredshøj 27. juli 2021
    Mie Bernhagen og Lise Heeno (red.): Minder fra Barfredshøj. En proprietærgård på Vestegnen Udgivet af Thorslunde-Ishøj lokalhistoriske Forening 2018. 120 s. Ill. I JOURNALEN nr. 2 2019, der udgives af Dansk Lokalhistorisk Forening, har Niels Mortensen givet denne anmeldelse af bogen: Barfredshøj er en proprietærgård på ca. tønder 300 land, beliggende mellem landsbyerne Torslunde og […]
  • Referat fra bestyrelsesmøde den 28. april 2021 6. juli 2021
      BESTYRELSESMØDE  Dato: onsdag den 28. april 2021 kl. 18.00 Sted: Mødelokalet, Snerlehaven 26, 2630 Taastrup    Bestyrelsen Lisa Møldrup Ulriksen formand Bodil Munck næstformand Hanne Stampe Jensen kasserer Ole Gram bestyrelsesmedlem   Inge Sørensen bestyrelsesmedlem Peter Mose Nielsen sekretær Ib Sandahl suppleant Birgit Stubbe suppleant   Afbud: Per Andersson bestyrelsesmedlem    Dagsorden: Godkendelse af […]