Det hele startede i 1962

 

Deltagerne på årets juletur fik megen historie og mange historier om Greve med sig hjem.

Sognepræst Kjeld-Ole Munk fortalte levende om Greve kirke og dets historie. Kirken, præstegården og Greve Landsby viste sig fra sin mest maleriske side i det flotte decembervejr. VI fik også fortalt, at den folkekære komedie ”Jul i Nødebo Præstegård” havde sit forbillede i livet i præstegården ved Greve Kirke. Man har med stor vished kunnet pege på pastor van Wylich og hans hustru som romanens Pastor Blicher og ”Fru Pastoer Blicher”. Pastor Peter William v. Wylich og hans kone Henriette Christiane er begge begravet på kirkegården.

hpim8607      hpim8602 hpim8611 
Kjeld-Ole Munk fortæller historier om og fra kirken.

Der var også historien om graveren, der brugte krypten til at opbevare knogler, som blev fundet under gravning af nye grave. Det havde givet arkæologer visse problemer, da man ville fastsætte alderen på knogler fra de oprindelige gravsatte i krypten, som ikke er blevet brugt i næsten 300 år. Og mysteriet om den gamle altertavle, som var blevet nedtaget og lagt på loftet i forbindelse med en større renovering af kirken i 1870. En gang under besættelsen var den forsvundet. Var der en, som havde manglet lidt til at holde gang i kakkelovnen? Ingen vidste noget.

Mæt af indtryk fra kirken, var der serveret kaffe på det nærliggende Greve Museum. Her blev vi budt velkommen af Birthe Rasmussen, der fortalte om gården, som museet er indrettet i, og om de forskellige udstillinger, som der var mulighed for at studere. Og naturligvis var der gjort klar til jul i de gamle lavloftede stuer. Her fik man virkeligt et godt indtryk af historiens gang i den frugtbare Hedeboegn. Fra landbrug til dagens bysamfund.

PM

Flere billeder fra besøget i Greve.

hpim8601 hpim8603 hpim8606 hpim8610

Se flere billeder fra turen som slideshow herunder:
(Når du har startet slideshow, kan du vælge fuld skærm ved at klikke på den lille hvide ikon nederst til venstre)

//galleri.htlokalhistorisk.dk/#!album-8

Du kan også se billeder fra turen under:  Fotogalleri

  • Medlemsblad april 2022 12. april 2022
    Så er medlemsbladet for april 2022 på vej. Bladet er denne gang på 16 sider. Fra indholdet kan nævnes: Årsmøde med 28 deltagere Kontingentbetaling for 2022 Farvel til Ole Maler Find fra Baldersbrønde Mere om sogneråd og rådhuse => Medlemsblad april 2022  
  • Omvisning på Roskilde Kloster 7. april 2022
    Smuttur til Roskilde Kloster Søndag den 29. maj kl. 10.45. Vi mødes foran Roskilde Kloster, Sankt Peders Stræde 8, Roskilde, Vi får en guidet rundvisning i de historiske bygninger. På rundvisningerne ser man Riddersalen, Den Røde Stue, Brahestuen og Klosterkirken. Hvis vejret tillader starter rundvisningerne med en kort tur gennem klosterets have. Foto: Roskilde Kloster. […]