Det hele startede i 1962

I et ellers ikke venligt forår var vejret på Kr. Himmelfartsdag varmt og solrigt, turen var planlagt i god tid og alle aftaler var på plads. Så det kunne kun blive endnu en dejlig forårstur. Og det blev det også.

HPIM6364        HPIM6365

Bussen med Per Hammel bag rattet bragte os hurtigt til Nordsjælland og Hørsholm, hvor vi kørte til Strandvejen og udsigten over Øresund. I Espergærde skulle vi dreje af mod Gurre. – Men bussen var for høj til broen under jernbanen. Så det blev lidt omveje ad villavejene i Espergærde og en tur til Helsingør. En ekstra oplevelse.

Lidt forsinket var vi fremme ved Gurre slotsruin, hvor der dog både blev tid til at studere ruinen og til en kop kaffe.

HPIM6339

Turen fortsatte til Esrum Kloster. Her stod Peter Kalko og Erling Tønder Andersen, vore guider, parrate. Opdelt i to hold blev vi ført rundt i og omkring klosteret.

HPIM6348   HPIM6355
Begge guider fortalte hver på deres måde levende og vidende om klosterets historie og livet i det. Da vore hoveder var fyldt med ny viden og indtryk, var det tid til den planlagte frokost i Møllecafeen. – Men kokken havde svigtet! Så frokosten kunne ikke serveres. Det blev dog klaret ved en lille justering af programme og stor hjælp fra personalet og en nærliggende restaurant, der kunne levere maden. Appetitten blev lidt større og ventetiden blev brugt til studie af klosterhaven, møllen og omgivelserne.

HPIM6359

Alle var mætte da vi igen satte os i bussen med kurs mod Tegners Museum, hvor vi igen blev delt i to hold.

HPIM6371 HPIM6376  HPIM6374 HPIM6380

Også her fik vi en fin rundvisning på museet og en faglig fortælling af Louise Gomard om Tegner og hans værker. Imens det ene hold fik rundvisningen i museet kunne det andet hold nyde en kop kaffe med hjemmebagt kage i det lille traktørsted ved museet. Og der var god tid til at studere værkerne i det flotte landskab, Rusland, som er en del af museet.

Hjemme igen kunne vi se tilbage på en dejlig tur med gode oplevelser indrammet i flot forårsvejr.

Turudvalget.
_____________________________________________________________________________

Billeder fra turen her!

Fotos fra turen

Fotos fra turen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Borgmesteren fortalte i Historie Cafeen. 11. oktober 2021
    Der var kun plads til 40 personer i lokalet, hvor alle hørte Michael Ziegler fortælle om sit liv i Taastrup og opgaven som borgmester i Høje-Taastrup kommune. Michael Ziegler fortalte levende og åbenhjertigt om sin barndom, opvækst og liv, der med undtagelse af fire år altid har været med adresse i Taastrup. De fire år […]
  • Medlemsblad nr. 4, oktober 2021 er på vej 7. oktober 2021
    Så er årets sidste udgave af medlemsbladet på vej. Indhold 2 Formanden har ordet 3 Årsmøde med 28 deltagere 4 Frivillighedsdage i Taastrup og Hedehusene 6 Brinchs Have 9 Kommende arrangementer, Historie Café, årsmøde og juletur 11 Bestyrelse og udvalg 12 Baglommen: Kalender   Klik på nedenstående og læs bladet. Medlemsblad oktober 2021