Det hele startede i 1962

Traditionen tro blev årets forårstur gennemført på Kr. Himmelfartsdag. Og igen i det flotteste forårsvejr, der gav deltagerne fuldt udbytte af besøgene på Sofiero Slot og i Ängelholm.

Der var uventet lang ventetid ved færgen i Helsingør. Mange andre ville en tur til Sverige. Så med et kvarters forsinkelse ankom vi til Sofiero Slot, hvor vi fik en varm velkomst og en fantastisk omvisning i og fortælling om det flotte haveanlæg omkring slottet. En overdådighed af farver fra bede og træer, der blomstrede.

Efter en dejlig frokost på slottets veranda måtte vi sige farvel til den flotte have. Vort næste mål var Ängelholm, vor venskabsby i Skåne. Først en kort vandring i den gamle del af byen, hvor der var tid til besøg ved det gamle rådhus, i kirken og et kig på de få gamle huse, som er bevaret efter opførelse af mange nye huse i centrum af byen. Og alle kunne naturligvis se den flotte sten, der bevidner venskabet imellem Ängelholm og Høje-Taastrup.

Besøget sluttede af med en sejltur på Rönne å i turbåden Laxen.  Under de mange broer, langs villahaverne og igennem ”Amazonas”. Og et kort ophold i den moderne marina nær Rönne ås udløb i Kattegat.

Tilbage ved Stadshuset gik turen igen hjemad mod Høje-Taastrup.

Klik på billedet og se det i stor størrelse.

 

  

  • Medlemsblad april 2022 12. april 2022
    Så er medlemsbladet for april 2022 på vej. Bladet er denne gang på 16 sider. Fra indholdet kan nævnes: Årsmøde med 28 deltagere Kontingentbetaling for 2022 Farvel til Ole Maler Find fra Baldersbrønde Mere om sogneråd og rådhuse => Medlemsblad april 2022  
  • Omvisning på Roskilde Kloster 7. april 2022
    Smuttur til Roskilde Kloster Søndag den 29. maj kl. 10.45. Vi mødes foran Roskilde Kloster, Sankt Peders Stræde 8, Roskilde, Vi får en guidet rundvisning i de historiske bygninger. På rundvisningerne ser man Riddersalen, Den Røde Stue, Brahestuen og Klosterkirken. Hvis vejret tillader starter rundvisningerne med en kort tur gennem klosterets have. Foto: Roskilde Kloster. […]