Det hele startede i 1962

Traditionen tro blev årets forårstur gennemført på Kr. Himmelfartsdag. Og igen i det flotteste forårsvejr, der gav deltagerne fuldt udbytte af besøgene på Sofiero Slot og i Ängelholm.

Der var uventet lang ventetid ved færgen i Helsingør. Mange andre ville en tur til Sverige. Så med et kvarters forsinkelse ankom vi til Sofiero Slot, hvor vi fik en varm velkomst og en fantastisk omvisning i og fortælling om det flotte haveanlæg omkring slottet. En overdådighed af farver fra bede og træer, der blomstrede.

Efter en dejlig frokost på slottets veranda måtte vi sige farvel til den flotte have. Vort næste mål var Ängelholm, vor venskabsby i Skåne. Først en kort vandring i den gamle del af byen, hvor der var tid til besøg ved det gamle rådhus, i kirken og et kig på de få gamle huse, som er bevaret efter opførelse af mange nye huse i centrum af byen. Og alle kunne naturligvis se den flotte sten, der bevidner venskabet imellem Ängelholm og Høje-Taastrup.

Besøget sluttede af med en sejltur på Rönne å i turbåden Laxen.  Under de mange broer, langs villahaverne og igennem ”Amazonas”. Og et kort ophold i den moderne marina nær Rönne ås udløb i Kattegat.

Tilbage ved Stadshuset gik turen igen hjemad mod Høje-Taastrup.

Klik på billedet og se det i stor størrelse.

 

  

  • Bogen om Barfredshøj 27. juli 2021
    Mie Bernhagen og Lise Heeno (red.): Minder fra Barfredshøj. En proprietærgård på Vestegnen Udgivet af Thorslunde-Ishøj lokalhistoriske Forening 2018. 120 s. Ill. I JOURNALEN nr. 2 2019, der udgives af Dansk Lokalhistorisk Forening, har Niels Mortensen givet denne anmeldelse af bogen: Barfredshøj er en proprietærgård på ca. tønder 300 land, beliggende mellem landsbyerne Torslunde og […]
  • Referat fra bestyrelsesmøde den 28. april 2021 6. juli 2021
      BESTYRELSESMØDE  Dato: onsdag den 28. april 2021 kl. 18.00 Sted: Mødelokalet, Snerlehaven 26, 2630 Taastrup    Bestyrelsen Lisa Møldrup Ulriksen formand Bodil Munck næstformand Hanne Stampe Jensen kasserer Ole Gram bestyrelsesmedlem   Inge Sørensen bestyrelsesmedlem Peter Mose Nielsen sekretær Ib Sandahl suppleant Birgit Stubbe suppleant   Afbud: Per Andersson bestyrelsesmedlem    Dagsorden: Godkendelse af […]