Vi hørte hverken om klare stjerner eller den yndige fe. Men fik en rigtig god og levende fortælling om Paraplyen.
Ole Nilsson, daglig leder af Cafe Paraplyen, indledte med en kort fortælling om sin vej til Taastrup. Efter en håndværker uddannelse kom en uddannelse som socialpædagog. Gennem mange år har Ole Nilsson arbejdet med mennesker på kanten af samfundet, blandt andet psykisk sårbare, misbrugere, mennesker uden for arbejdsmarkedet og med særlige behov. Da stillingen som leder i Cafe Paraplyen blev ledig, var det Ole som overtog stillingen.
Cafe paraplyen er en del af KFUM’s sociale arbejde, og det daglige virke udføres i nært samarbejde med Høje-Taastrup Kommune. Fællesskab, omsorg og rummelighed var nogle af de ord vi hørte mange gange. Cafeen besøges da også af rigtig mange. Nogle er stamgæster, andre kommer der kun en gang imellem. Alle er lige velkomne og der er ingen aldersgrænse.
Der er kun tre medarbejdere på lønningslisten. Og det siger sig selv, at de få ikke kan klare alle opgaverne med bespisning, de mange kreative tilbud, rådgivning og samtaler. I den ”faste stab” er der da også ca. 50 frivillige, uden hvis hjælp det i
kke var muligt.
Ole Nilsson sluttede af med at fortælle om det seneste initiativ, Café Paraplyen er i fuld gang med etableringen af en erhvervsklub. Erhvervsklubbens formål er at udbrede kendskabet til og aktivt støtte op om Café Paraplyen Taastrups fortsatte drift og udvikling. Og naturligvis en opfordring til at alle var velkomne i Paraplyen, som gæst eller som frivillig.
En stor tak til Ole for en levende fortælling.