Det hele startede i 1962

Kløverstier – med historisk indhold.

Rundt omkring i landet er der lavet en del Kløverstier, og der blev også lavet stier i Taastrup, og derefter fik vi også mulighed for at lave nogle i Hedehusene.
Det startede egentlig med, at vi var en gruppe historieinteresserede personer, der jævnligt talte om, hvordan man kunne gøre borgerne i Hedehusene mere bevidste om byens historie og industriarv, og så udviklede det sig til at vi blev koblet på udformningen af først to lange Kløverstier i Hedehusene og nu to kortere stier.

Kløverstier er et projekt som Friluftsrådet står bag, og logoet er et firkløver hvor fligene er røde, sorte, blå og grønne idet stierne har hver sin farve. Stiernes længde er 10 km – 7,5 km – 5km og 2½ km, og udgår altid fra samme sted, og i Hedehusene er det fra stationsbygningen, hvor der står en kløverpæl, der i øjeblikket fortæller om de to lange ruter, og snart kommer til at fortælle om alle fire. Her kan man hente en folder om turene.
Når man går en tur langs en af stierne, vil man se en kløverpæl med tekst, når man kommer til et sted, hvor der er noget at fortælle, og i Hedehusene er det historiske steder – gamle som nye.

Den røde sti der hedder Fløng-Kallerup-Hedehusene er 7,5 km, og har – ud over stationens pæl – 7 kløverpæle, der fortæller om seværdighederne i området.

Den sorte sti der hedder Hedeland-Reerslev-Hedehusene er 11,5 km, og har – ud over pælen ved stationen – 10 kløverpæle, der fortæller om industriarven, Reerslev og den nye bydel Nærheden.

De to nye stier, der bliver indviet i september bliver en grøn sti på 2,5 km, der kommer til at gå fra stationen, rundt om Mejeriet og syd på til den sydlige del af Reerslevvej, og ad stier m.v. tilbage til stationen. Også her kommer der flere kløverpæle, idet det er et meget spændende område.

Hedelykke Mejeri. - Foto Bjarne Larsen

Hedelykke Mejeri. – En lille gruppe holdt forpremiere på den grønne sti den 12. juni 2015. – Foto Bjarne Larsen

 

Den anden korte sti bliver en blå sti på 5 km, der kommer til at gå gennem Kulturparken (Byparken), forbi kirken, rundt i Baldersbrønde og via Charlottekvarteret tilbage til stationen. Her fortæller kløverpæle også om både de gamle og nye spændende steder.

Prøv at gå turene, og oplev de mange historiske steder i Hedehusområdet, og se de nyere spændende steder. Der er også meget smukke områder på turene, så det er virkelig en oplevelse at tage en af turene eller dem alle.

Hvis du kan hente Appen Endomondo på din mobiltelefon, så er ruterne lagt ind her, og der er lidt historiske fotos fra områderne.

Birgit Larsen.

  • Bogen om Barfredshøj 27. juli 2021
    Mie Bernhagen og Lise Heeno (red.): Minder fra Barfredshøj. En proprietærgård på Vestegnen Udgivet af Thorslunde-Ishøj lokalhistoriske Forening 2018. 120 s. Ill. I JOURNALEN nr. 2 2019, der udgives af Dansk Lokalhistorisk Forening, har Niels Mortensen givet denne anmeldelse af bogen: Barfredshøj er en proprietærgård på ca. tønder 300 land, beliggende mellem landsbyerne Torslunde og […]
  • Referat fra bestyrelsesmøde den 28. april 2021 6. juli 2021
      BESTYRELSESMØDE  Dato: onsdag den 28. april 2021 kl. 18.00 Sted: Mødelokalet, Snerlehaven 26, 2630 Taastrup    Bestyrelsen Lisa Møldrup Ulriksen formand Bodil Munck næstformand Hanne Stampe Jensen kasserer Ole Gram bestyrelsesmedlem   Inge Sørensen bestyrelsesmedlem Peter Mose Nielsen sekretær Ib Sandahl suppleant Birgit Stubbe suppleant   Afbud: Per Andersson bestyrelsesmedlem    Dagsorden: Godkendelse af […]