Igen en god fortælling i Historie cafe’

Det blev naturligvis til en del pølsesnak,

for det var Tina Phil, som fortalte om sit liv og ikke mindst om hendes livsværk; pølsevognen på Taastrup Hovedgade.

Tina fortalte med stor energi og glæde, der afspejlede den tilgang hun altid har haft til at nå fastsatte mål. At etablere en pølsevogn gav mange udfordringer. Først skulle man have en stadeplads, så en vogn,- og den gang skulle der være hjul under, så den kunne køres hjem efter lukketid-, og der skulle laves aftaler med leverandører. Alt det kom på plads for nu mere en 33 år siden. For at sikre sig en god forretning og kundekreds, må man kunne tilbyde noget ekstra. Og det har Tina forstået i alle år. Et af mange beviser herpå var titlen om ”Danmarks bedste pølser”.

 

Også TV og Radio har været forbi pølsevognen flere gange. Et bevis på, at der er noget særligt ved pølsevognen på Taastrup Hovedgade.

Et par gange har det været ved at være slut med pølsevognen på hjørnet af Taastrup Hovedgade og Dorphs Alle. Første gang, da stadepladstilladelsen udløb. Der var ikke den store interesse fra kommunens side til en forlængelse. Pladsen kunne måske bruges til noget andet, og pølsevognen pyntede ikke i bybilledet. Det lykkedes dog Tina at få borgmester Michael Zieglers accept af en forlængelse af tilladelsen tre måneder ad gangen.

Men en ulykke kommer sjældent alene. En dag stod pølsevognen i brand, da en overhedningssikring i en friturekoger havde svigtet. For Tina var det vigtigt, at forretningen kunne fortsætte, så allerede dagen efter branden var en lejet pølsevogn på plads.

Branden gav dog mulighed for at tænke på fremtiden. En ny pølsevogn, der passede bedre ind til de omkringliggende bygninger og den renoverede hovedgade måtte kunne tilfredsstille kommunens ønsker. Derfor har vi stadig Tinas Pølser på sin stadeplads. Og vel nok Danmarks flotteste pølsevogn, og helt uden hjul. Så den bliver der nok i mange år endnu.

Foruden pølsevognen i Taastrup driver Tina pølsevogn i Vallensbæk og i Torslunde.


Stor tak Til Tina Phil

Det var en rigtig god og underholdende fortælling, som Tina gav de fremmødte tilhørere.

Dette indlæg blev udgivet i Arrangementer, Foredragsudvalg og tagget . Bogmærk permalinket.