Vellykket forårstur

Velkommen til Ledreborg

Selv om vejret ikke var det bedste på Kr. himmelfartsdag, og afgangen fra Taastrup blev forsinket, så blev det en god tur for deltagerne.

En misforståelse hos buschaufføren gav en forsinket afgang fra Taastrup station og nogle kolde fødder hos mange. Turens første mål, Ledreborg Slot, blev dog nået med kun 10 minutters forsinkelse. Her fik vi en rundvisning i slottet og levende fortælling om dets historie og den imponerende malerisamling af de to guider. Man kunne virkeligt fornemme historiens sus i de gamle stuer, riddersalen, kirken og det store køkken i kælderen.

Mættet af indtryk på Ledreborg Slot gik turen nord på op i Hornsherred, hvor frokosten blev indtaget på Karleby Forsamlingshus.

Efter frokosten blev kursen sat mod Tadre Mølle. Turen gik gennem det flotte landskab i den sydlige del af Hornsherred og Elverdamså dalen. Vel fremme ved møllen blev vi modtaget med kaffe og kage, som vi nød imens vi fik en fortælling om møllens historie og de mennesker, der har drevet den i generationer. Besøget blev afsluttet med en rundvisning, herunder demonstration af møllen i funktion.

Hjemturen gik forbi Kirke Hvalsø, gennem Osted, Dåstrup, Kirke Syv, Gadstrup,  Tune og Reerslev til Hedehusene og Taastrup.

Se flere billeder fra turen her. Foto Bjarne Larsen og Peter Mose.

Klik på et billede for at se det og alle i stor størrelse. Klik på billedet for at komme tilbage til denne side.

Dette indlæg blev udgivet i Turudvalg og tagget . Bogmærk permalinket.