Koldinghus var målet for årets forårstur.

Igen i år viste vejret sig fra sin bedste side,

så der var rig lejlighed til at nyde landskabet i dets forårsklæder. Den lange bustur til Kolding blev krydret med en afstikker fra motorvejen efter Odense. Herfra kørte bussen ad den gamle hovedvej 1, forbi Vissenbjerg, gennem Middelfart og over den gamle Lillebæltsbro.

       

Efter planmæssig ankomst til Koldinghus var der tid til, at deltagerne på egen hånd kunne gå på opdagelse i det flotte hus. Her var der nok at se på. Syv permanente udstillinger og samlinger samt specialudstillinger, der i år havde ”min samling” som tema. H.K.H Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst var naturligvis et trækplaster. Og man kunne tydeligt fornemme historiens sus i det gamle slot, der begyndte som borg på grænsen mod Hertugdømmerne mod syd.

     

Alt for hurtigt var det tid til frokost, som blev indtaget i Madkælderen på Koldinghus. Ingen gik sultne fra bordene i den historiske kælder.

 

Efter frokosten stod guiderne Lisbeth Weitemeyer og Henning Glitborg parrat til at give rundvisning og fortælle om Koldinghus fra 1268 til dagens restarerede slotsruin.

 

Efter den guidede rundvisning var der stadig lidt tid til et sidste blik på huset eller udstillingerne. Eller til at nyde udsigten fra det Kæmpetårn.

Selv om de fleste var fyldt med indtryk, var det svært at skulle begynde hjemturen,- der var jo meget mere at se og opleve.

Se flere billeder herunder:
  Tip: Højreklik på et billede og vælg “Åbn link i ny fane” for at se billederne i stor forstørrelse.
[iframe src=”http://galleri.htlokalhistorisk.dk/#!album-10″ width=”100%” height=”480″]

 

Dette indlæg blev udgivet i Turudvalg og tagget , . Bogmærk permalinket.