Juleturen 2019

Den Koptiske Kirke er målet for årets juletur.
Vandrekirken fra København. Selve bygningen udgør et unikt historisk værk. I 1905 oprettedes det nye Mariendals Sogn på Frederiksberg, og som ny sognekirke tjente i første omgang en midlertidig kirkebygning, Den kendte arkitekt Martin Nyrop havde påtaget sig at lave en tegning til denne type vandrekirke, som havde et enkelt ydre, men et hyggeligt indre. Den blev bygget af lette materialer og beklædt med det såkaldte kokkolit (plader af sammenpresset kokosaffald og gips).
Kirken var designet til at kunne flyttes, så den blev pillet ned i 1908 og flyttet til Østerbro. Her blev den genopbygget ved den erfarne kirkearkitekt Aage Bugge, som forsynede kokkolitkirken med en træbeklædning og satte et tårn på. Kirken fik nu navnet Aldersrokirken, og den fungerede som sognekirke under dette navn i 19 år, indtil den i 1927 blev afløst af den nyopførte Taksigelseskirke.
Kokkolitkirken blev liggende ved Jagtvej og fungerede som maskinværksted, indtil kirkebygningen efter nogle år vendte tilbage til sin rette bestemmelse, da den blev købt af den romersk-katolske kirke og flyttet til Taastrup. Her var den ramme om katolske messer, indtil den koptisk-ortodokse kirke overtog bygningen, som i det ydre har bevaret det udseende, som Aage Bugge gav den.

Den Koptiske Kirke, Taastrup Hovedgade 162A.

Vi mødes foran kirken kl. 12.50 den 29. november.
Efter rundvisning og fortælling om kirken bydes der på kaffe. Pris. Kr. 30,-, som betales ved arrangementet.

Tilmelding kan ske fra d. 1. oktober til d. 15. november til:
Inge Sørensen, 4399 3803 eller ingemsoerensen@hotmail.com

Peter Mose Nielsen 2168 5790 eller peter.mose@privat.tele.dk

Lisa Møldrup Ulriksen 5189 4500 eller lisamulriksen@gmail.com
Tilmeld gerne pr. E-mail.
På gensyn den 29. november.

Turudvalget.

Foto lånt fra Den Koptiske Kirkes hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i Turudvalg og tagget , . Bogmærk permalinket.