Det hele startede i 1962

Tunestillingen var det længste forsvarsværk i Danmark under 1. Verdenskrig.

Med sine 23 km fra Roskilde Fjord til Køge Bugt var forsvarsværket næsten dobbelt så langt som Vestvolden, der på det tidspunkt allerede var forældet. Kanoner havde gennemgået en hurtig udvikling op mod 1. Verdenskrig, så de kunne nemt ramme København, hvis de stod udenfor Vestvolden. Derfor måtte et forsvarsværk omkring København være på meget større afstand.

Museumsinspektør, Ph.d. Kristian Bruhn fortalte levende om bygningen af Tunestillingen og baggrunden  for Danmarks holdning til de krigsførende lande, ikke mindst Tyskland og England.

Traditionen tro indledes aftenen med fællesspisning, inden foredraget ”På kanten af krig, Danmark, 1. Verdenskrig, 1914 – 1918”. De mange fremmødte fik en god og lærerig aften om begivenheder, der nu ligger 100 år tilbage. Hvis man vil have genopfrisket nogle af de mange oplysninger, kan et studie af Mosede Ford hjemmeside anbefales:  https://danmark1914-18.dk/rum/tunestillingen

 

Foreningens formand takker Kristian Bruhn for et lærerigt foredrag. Alle foto Bjarne Larsen

Mødet indledtes med fællesspisning.

  • Forårsturen udsat endnu en gang. 6. maj 2021
    Så skete det helt usandsynlige endnu en gang; vi må aflyse forårsturen til Vestfyn d. 12. maj. I dag har vi modtaget meddelelse fra Odense Domkirke om, at de på grund af Corona ikke kan have besøg af grupper på nuværende tidspunkt. Turen til Odense og Humlemagasinet kan derfor først gennemføres senere på året. For […]
  • Årsmødet 2021 er udsat endnu en gang. 29. april 2021
    Årsmødet flyttes til september 2021. Situationen omkring Corona-restriktionerne er fortsat udsikre. Derfor er det besluttet endnu en gang at udsætte årsmødet. Der kommer ny indkaldelse her på hjemmesiden og i juli udgaven af medlemsbladet.