Velux Fonden støtter Ole Rasch

Velux Fonden støtter Ole Rasch.

Midt i julemåneden fik de frivillige i projektet en dejlig julegave, nemlig beskeden for Velux Fonden om at projektet er blevet støttet med 24.000,- kroner til køb af mere udstyr til støtte til det daglige arbejde.

Det er en pulje, som er givet med bl.a. følgende begrundelse: ”Anerkendelse af navngivne ældres aktive frivillige indsats i en moden alder”.
Udstyret er blandt andet en ny scanner og forbedrede monitorer samt et mindre supplement af nye computere. Det betyder, at vi måske kan begynde at se på en rekruttering af flere frivillige samt at bevillingen sikrer, at vi i de kommende år teknologisk er på ”den gode side” og at vi ikke er påvirket af evt. nedbrud af materiel.

Gruppen på 7 personer er godt i gang med 1974. Der er scannet lidt over 28.000 negativer ind, så vi på det område nærmer os 10% af den samlede masse. Da det er serier af fotos, så er det ikke det samme som antallet af begivenheder eller serier, om man vil. Så lige nu er gruppen lige ved at runde de 1500 begivenheder. Det følger egentlig meget godt prognosen med et vurderet antal negativer på ca. 300.000, der så bliver til ca. 20.000 registreringer/begivenheder. Så gruppen er godt i gang, men der er et godt stykke vej til afslutningen. Skræmmende måske, men på den anden side, så er tempoet også oppe på et godt niveau, fordi at rutinen og sikkerheden er kommet i højsædet. Så vi er ikke skræmte af de store tal, men mere tager det som en finurlig udfordring.

Tak herfra arkivet til gruppen. Det er et gevaldigt skulderklap, at Velux Fonden har vurderet, at arbejdet er vigtigt og ikke mindst bidrager til bevarelse af den danske kulturarv.

Ved arkivleder Lars Spatzek d. 9-1-2018.

[clear-line]

Gruppen fik d. 9. januar 2018 besøg af journalist Lisbeth Jansen og en fotograf fra Lokalavisen Taastrup, der i anledning af Velux Fondens støtte vil skrive en artikel om gruppens arbejde.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Diverse. Bogmærk permalinket.