Det hele startede i 1962
Kroppedal Museum

Åben udgravning

bautasten

Åbent Hus på arkæologisk udgravning i Smørum

Kroppedal Museum og Egedal Kommune inviterer til åbent hus på den arkæologiske udgravning ved Dyvelåsen/Råbroparken i Smørumnedre.

Hvornår: tirsdag den 19. april 2016 mellem kl. 14 og 16.
Hvor: Dyvelåsen/Råbroparken

Arkæologerne har indtil videre fundet sporene af mindst otte langhuse og et forrådshus på pæle fra jernalderen. Den største overraskelse er dog fundet af fire bautasten, der i vikingetiden markerede den store gravplads Rytterkær, som blev udgravet omkring 1990 med mange flotte fund.

Kom og hør arkæologerne fortælle om de spændende fund af bautasten og se sporene efter langhuse og et forrådshus på pæle fra jernalder.

Ved åbent hus viser arkæologerne rundt på udgravningen, og fortæller om deres arbejde.

Egedal Kommune byder på en kop kaffe undervejs.

Adressen er marken vest for bebyggelsen Råbroparken. Følg de rød-hvide stokke fra arkæologernes skurvogn på cykelstien frem til udgravningen.

Husk praktisk fodtøj.

 

For yderligere oplysninger kan kontaktes: Rolf Kjær-Hansen, Egedal Kommune: 22 71 47 77 eller

Lotte Reedtz Sparrevohn, Kroppedal Museum på tlf. 61 55 62 81

  • Medlemsblad april 2022 12. april 2022
    Så er medlemsbladet for april 2022 på vej. Bladet er denne gang på 16 sider. Fra indholdet kan nævnes: Årsmøde med 28 deltagere Kontingentbetaling for 2022 Farvel til Ole Maler Find fra Baldersbrønde Mere om sogneråd og rådhuse => Medlemsblad april 2022  
  • Omvisning på Roskilde Kloster 7. april 2022
    Smuttur til Roskilde Kloster Søndag den 29. maj kl. 10.45. Vi mødes foran Roskilde Kloster, Sankt Peders Stræde 8, Roskilde, Vi får en guidet rundvisning i de historiske bygninger. På rundvisningerne ser man Riddersalen, Den Røde Stue, Brahestuen og Klosterkirken. Hvis vejret tillader starter rundvisningerne med en kort tur gennem klosterets have. Foto: Roskilde Kloster. […]