Det hele startede i 1962
Kroppedal Museum

Åben udgravning

bautasten

Åbent Hus på arkæologisk udgravning i Smørum

Kroppedal Museum og Egedal Kommune inviterer til åbent hus på den arkæologiske udgravning ved Dyvelåsen/Råbroparken i Smørumnedre.

Hvornår: tirsdag den 19. april 2016 mellem kl. 14 og 16.
Hvor: Dyvelåsen/Råbroparken

Arkæologerne har indtil videre fundet sporene af mindst otte langhuse og et forrådshus på pæle fra jernalderen. Den største overraskelse er dog fundet af fire bautasten, der i vikingetiden markerede den store gravplads Rytterkær, som blev udgravet omkring 1990 med mange flotte fund.

Kom og hør arkæologerne fortælle om de spændende fund af bautasten og se sporene efter langhuse og et forrådshus på pæle fra jernalder.

Ved åbent hus viser arkæologerne rundt på udgravningen, og fortæller om deres arbejde.

Egedal Kommune byder på en kop kaffe undervejs.

Adressen er marken vest for bebyggelsen Råbroparken. Følg de rød-hvide stokke fra arkæologernes skurvogn på cykelstien frem til udgravningen.

Husk praktisk fodtøj.

 

For yderligere oplysninger kan kontaktes: Rolf Kjær-Hansen, Egedal Kommune: 22 71 47 77 eller

Lotte Reedtz Sparrevohn, Kroppedal Museum på tlf. 61 55 62 81

  • Borgmesteren fortalte i Historie Cafeen. 11. oktober 2021
    Der var kun plads til 40 personer i lokalet, hvor alle hørte Michael Ziegler fortælle om sit liv i Taastrup og opgaven som borgmester i Høje-Taastrup kommune. Michael Ziegler fortalte levende og åbenhjertigt om sin barndom, opvækst og liv, der med undtagelse af fire år altid har været med adresse i Taastrup. De fire år […]
  • Medlemsblad nr. 4, oktober 2021 er på vej 7. oktober 2021
    Så er årets sidste udgave af medlemsbladet på vej. Indhold 2 Formanden har ordet 3 Årsmøde med 28 deltagere 4 Frivillighedsdage i Taastrup og Hedehusene 6 Brinchs Have 9 Kommende arrangementer, Historie Café, årsmøde og juletur 11 Bestyrelse og udvalg 12 Baglommen: Kalender   Klik på nedenstående og læs bladet. Medlemsblad oktober 2021