Det hele startede i 1962
Kroppedal Museum

Åben udgravning

bautasten

Åbent Hus på arkæologisk udgravning i Smørum

Kroppedal Museum og Egedal Kommune inviterer til åbent hus på den arkæologiske udgravning ved Dyvelåsen/Råbroparken i Smørumnedre.

Hvornår: tirsdag den 19. april 2016 mellem kl. 14 og 16.
Hvor: Dyvelåsen/Råbroparken

Arkæologerne har indtil videre fundet sporene af mindst otte langhuse og et forrådshus på pæle fra jernalderen. Den største overraskelse er dog fundet af fire bautasten, der i vikingetiden markerede den store gravplads Rytterkær, som blev udgravet omkring 1990 med mange flotte fund.

Kom og hør arkæologerne fortælle om de spændende fund af bautasten og se sporene efter langhuse og et forrådshus på pæle fra jernalder.

Ved åbent hus viser arkæologerne rundt på udgravningen, og fortæller om deres arbejde.

Egedal Kommune byder på en kop kaffe undervejs.

Adressen er marken vest for bebyggelsen Råbroparken. Følg de rød-hvide stokke fra arkæologernes skurvogn på cykelstien frem til udgravningen.

Husk praktisk fodtøj.

 

For yderligere oplysninger kan kontaktes: Rolf Kjær-Hansen, Egedal Kommune: 22 71 47 77 eller

Lotte Reedtz Sparrevohn, Kroppedal Museum på tlf. 61 55 62 81

  • Forårsturen udsat endnu en gang. 6. maj 2021
    Så skete det helt usandsynlige endnu en gang; vi må aflyse forårsturen til Vestfyn d. 12. maj. I dag har vi modtaget meddelelse fra Odense Domkirke om, at de på grund af Corona ikke kan have besøg af grupper på nuværende tidspunkt. Turen til Odense og Humlemagasinet kan derfor først gennemføres senere på året. For […]
  • Årsmødet 2021 er udsat endnu en gang. 29. april 2021
    Årsmødet flyttes til september 2021. Situationen omkring Corona-restriktionerne er fortsat udsikre. Derfor er det besluttet endnu en gang at udsætte årsmødet. Der kommer ny indkaldelse her på hjemmesiden og i juli udgaven af medlemsbladet.