Historie Cafe’ med nye spændende foredrag

Allerede den 14. februar er det første arrangement.

Onsdag den 14. februar kl. 18.30, Taastrup Kulturcenter, lokale 3. Historie Cafe’ med spisning.

Mads Thernø fortæller om vikingerne på Vestegnen.
Få km. fra Kroppedal Museum ligger gravpladsen ved Snubbekorsgård. Museets arkæologer udgravede området tilbage i 2007, fordi Høje Taastrup kommune ville lave en række brøndgravninger netop der. Gravpladsen viste sig at rumme 120 grave, både brandgrave og jordfæstegrave, og er dermed en af Sjællands største civile gravpladser fra vikingetiden.  Pladsen havde været anvendt i godt 100 år fra ca. år 750 til 850. – dvs. den tidligste del af vikingetiden. Men hvem var de mennesker, der for godt 1200 år siden blev lagt til hvile her? Hvordan var deres liv og hvem var deres leder?

Det forsøger museumsdirektør Mads Thernøe at give et svar på i sit foredrag om Vikingerne på Vestegnen.

 

Onsdag den 13. marts kl. 18.30. Taastrup Kulturcenter, lokale 3. Historie Cafe’ med kaffe.

Vi kan glæde os til at høre Jørgen Rygaard fortælle  om sin opvækst, spejdertid, værnepligt, uddannelse og mange adresser på vej mod Sengeløse.
Arbejdsliv med mange timer og deraf følgende begrænset lokal kontakt indtil 2010, hvor jeg forlod arbejdsmarkedet. Herefter deltagelse i forberedelse og oprydning ved Sommerfest og Loppemarkled.

Bjergvandring og marcher er blevet Jørgen Rygaards store passion: I Østrig 1990, Kaukasus 1991 og .92, Hærvejsmarch i 1992 og Nijmegen i 2000.

”Efter Nijmegen i 2000 blev jeg fanget af marchkulturen og har herefter gået stort set alle de marcher tiden har tilladt.” Vigtigheden af at have det rette udstyr, påklædning og ikke mindst den nødvendige træning.

 

 Onsdag den 17. april kl. 18.30. Taastrup Kulturcenter, lokale 3. Historie Cafe’ med spisning.

Ole Nilsson, leder af d et sociale værested Café Paraplyen i Taastrup.
Vi kan glæde os til at høre om Oles fortælling:

“Café Paraplyen         – fordommene og de mange muligheder   

Der er mange fordomme om et sted som Café Paraplyen, og det er ikke småting jeg høre når jeg kommer rundt og fortæller om Café Paraplyen og fællesskabet.

Vi er langt mere end en café der hver dag tilbereder hjemmelavet mad af høj kvalitet og et væld af aktiviteter, for vi tilbyder også gældsrådgivning, bisidderordning, Hele Danmarks Familieklub, Stop Madspild Paraplyen, Social Drive Out, og alt det løse, på vores helt egen måde J

Jeg vil i mit oplæg invitere jer bagom facaden, og fortælle hvad der gemme sig og hvordan vi arbejder og udvikler  vores helt særlige tilbud, og det er ikke kedeligt.”

 

 

Tilmelding til arrangementerne skal ske til:

Foreningens kasserer, Hanne Stampe Jensen

Tilmeld helst pr. mail jensenhannestampe@gmail.com eller med kontaktformularen på foreningens hjemmeside. Husk at angive medlemsnummer. Eller på tlf. 4243 9606.

For arrangementer med spisning er deltagerprisen er kr. 125,- for foreningens medlemmer og kr. 150,- for gæster.

For arrangementer med kaffe er deltagerprisen kr. 50,- for foreningens medlemmer og kr. 75,- for gæster.

Tilmelding er først bindende efter indbetaling af deltagerbeløbet på foreningens konto nr. 5333 – 0242689.

Sidste tilmelding er en uge før arrangementet. Der er begrænset deltagerantal, som fastsættes efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer, ved alle arrangementerne.

Dette indlæg blev udgivet i Arrangementer, Foredragsudvalg og tagget . Bogmærk permalinket.