Historie Cafe’ efterår 2022

 Historie Cafeen er klar med efterårets arrangementer. Og der er stadig ledige pladser.

Den 7. september 2022 kl. 18. 30 Per Leo Jepsen, tidl. Kriminalbetjent. Arrangementet afholdes i Taastrup Kulturcenter, Lokale 3, Poppel Alle 12, 2630 Taastrup, og er med spisning.

Per Leo Jepsen vil fortælle om sit spændende liv i kriminalpolitiet. De opklarede og de ikke opklarede sager. Per er som mange andre blevet ramt af kræft, og han vil også fortælle om sit liv med kræftsygdommen.

Foto Gert Jensen

 

 

 

Den 12. oktober 2022 kl. 18.30 Lisbeth Holm, ejer af cafeen Moems i Hedehusene. foredraget afholdes i hendes cafe til kaffe og kage.

I den hyggelige cafe i det gamle pakhus på Hedehusene station vil Lisbeth fortælle om ideen bag cafeen og hvad der fik hende til at sige farvel til et job som marketingchef og vælge et helt anderledes erhverv som selvstændig cafeejer.

                                                                                                                                                Foto Lisbeth Jansen

 

Den 16. november 2022 kl. 18.30 Arkivleder Lars Spatzek. Afholdes i Taastrup Kulturcenter, Lokale 3, Poppel Alle 12, 2630 Taastrup. Arrangementet er med spisning.

Da Taastrup blev til Hovedstadens Forstad…….

I starten af det 20. århundrede fik landets ældste stationsby fart på. Langs Taastrup Hovedgade blev der anlagt store købmandshandler, og byen fik med fabrikant Hugo Dorph en kæmpe manufaktur industri. Arkivleder Lars Spatzek vil fortælle om byens historie med kildemateriale fra Høje-Taastrup Sogneråd, der sammen med byens spidser udviklede hele området til det Taastrup, vi kender i dag.

Kildematerialet er afgørende for at forstå byens udvikling og baggrunden for de beslutninger, man den dag i dag stadig kan se tydelige spor efter.

I forbindelse med arbejdet på en større artikel til en publikation om Hovedstadens forsyningshistorie, har arkivlederen også set på Taastrup Kommunalforenings protokol fra perioden. Det viser sig, at foreningen fik en afgørende betydning i Høje-Taastrup Kommunes historie. Foredraget dykker ned i eksempler på forslag, som senere politisk bliver besluttet. Personsammenfald, egne interesser, ja kommunalforeningen fik meget ”skudt i skoene”. Vi ser på, hvad kilderne i virkeligheden fortæller.

 

 

Tilmelding til arrangementerne skal ske til:

 

Ole Gram                            Tlf. 2449 1729 eller ole1gram@gmail.com

Deltagerbetaling er kr. 125,- for arrangementer med spisning og kr. 50,- for arrangementer med kaffe.

Prisen er for medlemmer af foreningen. For gæster er beløbet kr. 150,- hhv. kr. 75,-.

Dette indlæg blev udgivet i Arrangementer, Foredragsudvalg og tagget . Bogmærk permalinket.